GARANTİ KOZA PARK’TA ‘JAZZ’ RESİTALİ

34 yaşındaki Tunuslu tenisçi Malek Jaziri, kariyerinin ilk ATP finaline TEB BNP Paribas İstanbul Open’da ulaştı. Jaziri, şampiyonluk maçında Japon Taro Daniel ile kozlarını paylaşacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Open’da finalin adı kondu. Kariyerinde ilk kez ATP düzeyindeki bir turnuvada finale yükselen iki raket; Tunuslu Malek Jaziri ile Japon Taro Daniel, Garanti Koza Park’ta yarın şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

Günün ilk yarı finalinin galibi Daniel’in rakibini belirleyen maça hızlı başlayan Jaziri, kısa süre içinde 3-0 öne fırladı. Bir önceki turda Paolo Lorenzi’yi yenerken tam 3 saat 13 dakika kortta kalan Djere, iki oyun kazanıp durumu 3-2’ye getirse de altıncı oyunda bir kez daha servis kıran Jaziri, rakibine bu kez geri döndürmedi. Son dört oyunun üçüncü hanesine yazdıran dünya 78 numarası, 6-3’le ilk adımı attı.

Açılış turunda Marsel İlhan, ikinci turda Marin Cilic, çeyrek finalde Jiri Vesely’yi saf dışı bırakan Jaziri, ikinci sette kortun adeta tek hakimiydi. Tribünlerdeki taraftarlarının da desteğini arkasına alıp maçın sonunu kusursuz oynayan Jaziri, 22 yaşındaki Djere’ye servis kırma şansı tanımadığı bu seti de 6-2 ile hanesine yazdırıp 1 saat 31 dakika sonunda final biletini cebine koydu.

Tur düzeyindeki dördüncü yarı finalinden ilk galibiyetini çıkaran 34 yaşındaki Jaziri maç sonrası verdiği röportajda, “İstanbul bana uğurlu geliyor. Burada daha önce iki kez Challenger zaferi yaşadım. Şimdi ise ilk ATP finalimi oynayacağım. Rüya devam ediyor. Önümde bir maç daha var. Bu finali, zor zamanlardan geçen halkıma armağan ediyorum” dedi.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
MAÇ PROGRAMI